3 ting du skal være opmærksom på, når du køber en børnecykel

3 ting du skal være opmærksom på, når du køber en børnecykel

I Danmark er vi glade for at cykle. Faktisk er vi så glade for at cykle, at Danmark er et af de førende cykellande i verden. Der er mange voksne, der dagligt hopper på jernhesten, når de skal til og fra arbejde. Og det er da i virkeligheden genialt, at man på den måde kan kombinere motion og transport. Langt de fleste børn lærer også at cykle i en meget ung alder – ofte først på en løbecykel og siden hen på en almindelig pedalcykel. Der er dog nogle ting, man bør være opmærksom på, når man investerer i en ny cykel til barnet.

Køb en cykel, der kan vokse med barnet

Når man køber en ny børnecykel, er det først og fremmest vigtigt at sørge for, at cyklen kan vokse med barnet. Når barnet sidder på sadlen, skal fødderne lige præcis kunne nå jorden fladt. Men selvom cyklen passer, når du køber den, kommer det selvfølgelig ikke til at vare ved. Sådan nogle børn vokser som bekendt temmelig hurtigt, og det er derfor vigtigt, at saddel og styr kan hæves. I starten vil det desuden ofte være nødvendigt med støttehjul på cyklen, men de skal naturligvis også kunne afmonteres, når behovet for støtte forsvinder. På den måde kan dit barn få glæde af cyklen i længere tid.

Overvej barnets behov

barn cykler på børnecykel

Når du skal investere i en ny børnecykel, er det desuden en god idé at overveje, hvilke behov barnet har. Skal cyklen bruges dagligt til og fra børnehave eller skole? Eller er den kun beregnet til små cykelture rundt i kvarteret? Hvis den ikke skal bruges særligt tit, er der ikke nødvendigvis nogen grund til at investere i en dyr cykel. Når det kommer til cyklens udseende, er det nok en god idé at tage barnet med på råd. Vil din lille pige gerne have en lyserød cykel, eller vil hun måske i virkeligheden hellere have en grøn? Skal sønnike have en sej mountainbike, eller vil han hellere have en mere almindelig cykel med favoritkaraktererne på?

Få styr på love og regler

Når den nye børnecykel er købt og betalt, er det vigtigt, at du sørger for, at den lever op til alle love og regler. Alle reflekser skal naturligvis være i orden, hvilket de som regel altid vil være, hvis du køber cyklen fra en autoriseret forhandler. Derudover skal du selvfølgelig altid sørge for, at dit barn har lys på, når han eller hun cykler i mørke. Det er dit ansvar som forælder at sørge for, at sikkerheden er i orden. Og apropos sikkerhed, er det også en rigtig god idé at investere i en god cykelhjelm til dit barn. Der er godt nok ikke nogen love, der kræver, at man bærer hjelm, når man cykler, men det er altså klogt. Små børn har en dårligere balance end voksne og større børn, og de kan også være nogle små vovehalse. Derfor gør du klogt i at sørge for, at det lille hoved er beskyttet, hvis barnet skulle vælte på cyklen.

Author Image
administrator