Når sorgen rammer pludseligt

Når sorgen rammer pludseligt

Alle kommer til at opleve sorg i løbet af deres liv. Der kan dog godt være forskel på, hvordan sorgen indtræffer og hvordan man er gearet til at tackle det. Hvis det er en ældre person der går bort, så kan det godt være ”nemmere” at have med at gøre, da man måske godt vidste at vedkommende ikke havde mange år tilbage. Det kan derimod godt være rigtig svært at tackle, hvis det er en ung mand eller kvinde, der pludselig bliver ramt af en uhelbredelig sygdom eller kommer ud for en ulykke. Det betyder selvfølgelig ikke, at der er nogen former for sorg der er nemme at have med at gøre. 

Bedemand i København: Få hjælp når du står midt i sorgen 

Hvis man lige har mistet et nært familiemedlem eller en rigtig god ven, så vil man formentlig opleve en rigtig svær periode. Man skal samtidig tage sig af en del praktiske ting, som at rydde ud i dødsbo, planlægge begravelser og måske også svare på henvendelser fra venner og familie. Det er en lidt uheldig kombination, da man måske mest af alt bare har brug for lidt tid til at komme sig.  

Det kan derfor være en god idé, hvis man kan få lidt hjælp til begravelsen. Hos www.hjertebegravelse.dk kan du finde en god bedemand i København og Nordsjælland. Her kan du finde den helt rette bedemand der har hjertet på det rette sted. En god bedemand kan nemlig sørge for det praktiske og gøre, at man føler sig tryg gennem forløbet. 

Forhør dig hos eksperterne 

I forbindelse med en begravelse kan det være en god idé at overlade noget af planlægningen til bedemanden, hvis det altså er en mulighed. Man kan i hvert fald godt lige forhøre sig og få nogle gode idéer med på vejen. Derudover bør man selvfølgelig også snakke og planlægge det med de andre pårørende. Det er altid vigtigt, at man sørger for at få inddraget de mennesker, der var tæt på. Det kan dog også sagtens være, at man i sådan en situation ikke har det store overskud og det er da også fuldt forståeligt. Hvis det er tilfældet, så kan det være, at man kan trække sig lidt, hvis der er andre, der er meget interesseret i planlægningen. Det kan også være meget svært at sige, hvordan man vil reagere, før man står midt i sorgen. 

Gør brug af den hjælp du kan få 

Når man er kommet på den anden side af begravelsen og de andre ting der følger med et dødsfald, så vil de fleste stadig gå rundt med en vis sorg. Nogle vil også have brug for hjælp. Hvis det sker for dig, så skal du vide, at det er muligt at få hjælp. Man kan gå i sorggruppe eller til psykolog eksempelvis. De fleste har heldigvis ikke behov for det, men hvis det er et tilbud, som du har brug for, så er der absolut ingen skam i det. Det er tværtimod bare fantastisk at få de muligheder for at blive hjulpet videre. 

Author Image
administrator