Alt du skal vide om ApS

Alt du skal vide om ApS

ApS er en forkortelse af anpartsselskab. Her i denne artikel vil du kunne læse og lære meget mere om, hvad selskabsformen ApS er. Der er nemlig mange regler og krav til både stiftelsen af et ApS selskab, til stiftelserne af det og så er der regler om hæftelse mm. Alt du skal vide om det, vil du kunne læse meget mere om her i denne artikel og er du mere i tvivl vil du kunne finde ud af, hvor du kan blive klogere på selskabsformen ApS.

Hvad er et anpartsselskab og hvad er de typiske kendetegn?

Et ApS er et kapitalselskab og er et af de mest populære selskabsformer i Danmark. Der kan være mange årsager til dette, men en af årsagerne er nok at man som ejer af et ApS selskab ikke skal hæfte personligt. Man skal dog vide at et ApS selskab består af mange elementer, du kan blive klogere på, hvad et aps er, ved at tage et kig på det angivne link. Her vil du kunne få en mere detaljeret beskrivelse, end den du finder her og siden er derfor relevant for dig der gerne vil vide mere eller til dig som har en iværksætter i maven og gerne vil starte et ApS firma. Et ApS firma består af mange elementer, men de typiske kendetegn er, selskabskapitalen består af 40.000 kroner, der skal indsende en årlig årsrapport til erhvervsstyrelsen, der føres ejerbog og ejerforholdet er registreret, der føres løbende regnskab efter regnskabsloven, én eller flere ejere har anpart i selskabet og sidst men ikke mindst at der er udpeget en direktion eller bestyrelse.

aps

Hvilke krav er der til stiftelsen af et ApS selskab

Der er visse krav til et anpartsselskab, som skal overholdes. Disse krav lyder således, Ejeren eller ejerne hæfter som udgangspunkt begrænset i forhold til stiftelse af for eksempel gæld, det kan være en enkelt person eller virksomhed der ejer virksomheden eller der kan være flere, der skal indskydes 40.000 kroner i startkapital, disse kan dog også være i værdier og så skal ejeren eller ejerne betale selskabsskat af overskuddet. Der skal dog sættes opmærksomhed på at det ikke koster 40.000 kroner, at stifte et anpartsselskab. Det kan koste mere først og fremmest er dette kapitalen i virksomheden, men der skal også betale et gebyr på 670 kroner for at registrere selskabet hos erhvervsstyrelsen. Det kan komme flere omkostninger, men disse to udgifter er obligatoriske. Det er ikke kun selskabet der er krav til, men også til stifterne af det. Personen eller personerne skal være fyldt 18, man må ikke være umyndiggjort eller under værgemål, vedkommende må ikke være under rekonstruktion eller konkurs, vedkommende skal have ret- og handleevne, det betyder et selskab under stiftelse ikke kan stifte et andet, selskabet må ikke være under rekonstruktion, konkurs eller tvangsopløsning og så skal selskabet være beføjet til at erhverve rettigheder, være part i retssager og indgå forpligtelser. Der er mange ting du skal være klar over og mange regler og love du skal overholde, når du stifter et anpartsselskab.

Author Image
administrator