Køkkenfliser renovering eller byt til nyt? 

Køkkenfliser renovering eller byt til nyt? 

Der findes utallige måder at give køkkenet nyt liv på. En af dem er ved enten at renovere de gamle fliser i dit køkken, eller simpelthen købe helt nye Køkkenfliser.
Hvis du søger på nettet efter fliser køkken, kan du se at du faktisk nærmest har uendelige muligheder, det kan hurtigt blive svært at overskue hvad der lige er smartest og billigst.
Derfor får du her et par tips til hvordan du på forskellige måder kan give dit køkken nyt liv med køkkenfliser. Hvilken du vælger afhænger både lidt af din økonomi, samt hvor meget tid og arbejdskraft du ønsker at lægge i det.

Få en flot overflade tilbage på køkkenfliserne

Måske har du i forvejen nogle rigtig flotte fliser, men mange år i køkkenet har blot fået dem til at se triste ud. Fliserne taber måske glans med årene og begynder at optage os og fedtstof fra madlavningen, hvilket gør dem triste at se på.
Med en god omgang fliserens og evt. en ny emalje kommer fliserne igen til at stå flot.
For et super resultat kan du med fordel også lave nye fuger, det kommer næsten til at se ud som om du har fået nye køkkenfliser.

Mal dine fliser i køkkenet

At male sine køkkenfliser er en meget populær og billig løsning, men det kræver en god omgang gåpåmod. Fliserne skal først renses grundigt af, hvorefter overfladen skal slibes let.
Herefter skal fliserne vaskes grundigt af igen så der ikke er noget støv tilbage. Alt efter hvilken slags maling du vælger skal køkkenfliserne herefter grundes, slibes ned, vaskes igen og males med topmaling. 

Folie på fliserne

Med tilpasset folie kan du lave fede mønstre på dine fliser, eller du kan vælge at dække alle dine fliser over og få en helt ny væg ud af det. Vil du stadig kunne se fugerne så kræver det dog en del tilskæring, og generelt kan det være vanskeligt at tilpasse folien så den sidder flot.
Skal du have professionel hjælp til det, så kan det være en af de lidt dyrere løsninger.
Du kan købe folie til dine køkkenfliser online, eller du kan også få specialdesignet dit helt eget folie, så du får præcist det design du ønsker.

Køb nye fliser til køkkenet

Er nye fliser den vej du vil gå, skal du regne med at det kommer til at koste lidt mere, også hvis du skal have hjælp til at sætte dem op. Men der findes køkkenfliser i mange varianter, og man kan faktisk også få et smart klik-system hvor man kan klikke køkkenfliserne på. Det gode ved det system er at man nemt kan bytte rundt og lave forskellige mønstre hvis man vil.
Du kan selvfølgelig også spare på budgettet ved selv at sætte fliser op, der findes masser af gode videoguides osv. på diverse byg-selv-sider på nettet, men inden du kaster dig ud i det skal du selvfølgelig overveje om du er gør-det-selv-typen, da det kræver en del at få det hele til at sidde pænt og være lige.

Author Image
administrator