New Yorker stemning i dit danske hjem

New Yorker stemning i dit danske hjem

Har du altid haft en drømt om at bo i New York og opleve den der rå, storbystemning, som byen byder på? Så er du ikke den eneste. De fleste af os har nok set amerikanske film til at have en fælles, måske ikke helt retvisende, idé om, hvordan vores hjem i New York kunne se ud. En rå lejlighed i en form for industribygning med højt til loftet, vareelevator lige til døren og mursten på væggene.

Og du ved, hvad man siger – kan du ikke komme til New York, er det mindste New York kan gøre, at komme til dig. Derfor giver vi dig her nogle bud på, hvordan du kan bringe New York til dit hjem.

Kalkmaling

De oprindelige, amerikanske industrivægge kan du ikke få. De indeholder formentlig også både skimmelsvamp og væggelus. Til gengæld kan du efterligne looket med jotun kalkmaling til dine vægge. Med jotun kalkmaling kan du få et råt, støvet, mat udseende på dine vægge. Jotun kalkmaling farver er altid afdæmpede og passer til alle farver møbler.

Malingen minder om alt anden maling, så der skal altså ikke gøres noget særligt for at male med den. Den kan for eksempel bestilles her: https://www.altifarver.dk/maling, så det sværeste bliver egentlig at finde ud af, hvilke jotun kalkmaling farver du skal vælge.

Minimalistisk

Noget andet der karakteriserer en ægte ”NY apartment”, er den minimalistiske stil. Det kommer sig af, at de fleste vi ser på film, altid sjovt nok har råd til lejligheder på Manhattan, men aldrig til hverken møbler eller pynt. Derfor er mange lejligheder præget af få, men tilfældigvis stilfulde, møbler, som tit er fundet nede på gaden.

Ofte er lejligheden kun ét enkelt værelse, som så til gengæld er både soveværelse, køkken og stue samlet i ét. Sofaen står ofte midt i rummet, og sengen er højst skjult bag et forhæng i det ene hjørne. Der skal også gerne være en barstol eller to i køkkenet, hvor vennerne kan hænge ud.

Højt til loftet

I og med at de fleste lejligheder er gamle industribygninger, er der også ofte højt til loftet og vinduer fra gulv til loft. Hvordan amerikanerne holder deres lofter og vinduer så rene, er en gåde. Ofte vil lofterne også afsløre en række pæne kobberrør eller lignende, for lige at minde os om, at det er en gammel fabrik af en art.

Pynt

Det kan være svært at bestemme, hvor højt der skal være til loftet, eller hvor store vinduerne skal være. Noget du til gengæld selv kan bestemme, er det pynt, du vælger til lejligheden. Mange newyorkere vælger at dekorere deres bare mursten med masser af lyskæder, og det er heldigvis let at efterligne.

Derudover kan du præge dit hjem med alskens nips og genbrugssager, som giver det samme rå, rustikke look. Alt i alt handler det om, at du skal bo rent og pænt, men at det skal ligne, at du lige har overtaget en gammel fabrikshal, som du elegant har tryllet om til et hjem i et to minutters langt klip med noget friskt underlægningsmusik.

Author Image
administrator