Kribler det i fingrene? Køb en rubiks terning

Kribler det i fingrene? Køb en rubiks terning

Du kender den godt. Den lille multifarvede professorterning hvis roterende sider skal samles i ens farvefelter. Ethvert talentshow med respekt for sig selv har en professionel rubiks entusiast, som med bind for øjnene samler terningen med imponerende hast.  

Men mindre kan også gøre det. Rubiks terningen er et sjovt og afstressende hovedbrud. Måske havde du én som barn og kan huske, hvordan det bare kriblede i fingrene, når du så på den. Hvis du endnu ikke har haft én i hænderne, er det bare med at få det.  

Til vand, til lands og i luften 

Rubriks berømte terning kan tages med og bruges overalt. Om du er på ferie, i skole, på kontoret eller hjemme i sofaen.  Snyd ikke dig selv for den liflige følelse af at dreje på en rubiksterning – køb Rubiks terninger online

Da den ungarske billedhugger og arkitekturprofessor Ernö Rubrik i 1974 opfandt terningen, havde han nok næppe forestillet sig, hvor elsket hans opfindelse skulle gå hen og blive.  

Den mangefarvede plastikterning var voldsomt populær op igennem 1980’erne, hvor den var fast inventar på ethvert børneværelse. I de følgende årtier gik den en anelse i glemmebogen. Men blot for en stund. For Rubiksterningen er meget mere end et modelune.  

Det farverige puslespil er kommet for at blive, og i dag er Rubiksterning mere populær end nogensinde. Den kan købes i mange forskellige butikker både fysisk og online. Og den fås i et væld af forskellige udgaver.  

Eksklusiv Rubiksterning til din udkårne eller den nemme model til de små 

Rubiks oprindelige terning var i plastik. Og det er stadig den mest populære model. Men i dag er det også muligt at købe en terning lavet i træ eller i flotte perler. Og man kan få dem i alle mulige smagfulde og flotte farver.  

Den berømte firkant kommer sågar også i en trekantet eller sekskantet model, ligesom du kan få den med flere felter end de oprindelige 9. Det farverige hjernebrud findes også i en lidt lettere model med kun 4 felter pr. side. En ideel gaveidé til de lidt mindre børn. 

En Rubiks terning er altid et sikkert gavehit. Især nu, hvor man kan købe dem i så mange forskellige prisklasser.  

Brug for hjælp? 

Hvis du har en Rubiks terning liggende derhjemme et sted i en skuffe, så find den frem og få den støvet af. Og husk, at hvis din terning har flere år på bagen, og det endnu ikke er lykkes dig at samle den, så er der hjælp at hente.  

Med tiden er der udviklet talrige løsningsmodeller. De mest populære kan du finde på nettet, hvor du også kan finde videoer, som illustrerer, hvordan det skal gøres. 

Nogen vil måske mene, at det er snyd. Men det er altså ret sjovt at knække terningens kode. Rekorden for at løse Rubiks terning er på lige knapt 5 sekunder. Og det siges, at terningen altid kan løses på maximum 20 drejninger. Prøv selv! 

Author Image
administrator