Overvejer du at tage et sabbatår?

Overvejer du at tage et sabbatår?

De senest 10 år er begrebet sabbatår blevet kendt blandt de danske munde. Det er et eller flere år, man bruger på sig selv, sin udvikling og at skabe oplevelser for livet. Grundet dette vælger mange også at rejse, inden de starter både studie og karriere. Nogle tager afsted med nogle venner – andre rejser alene. Nogle vælger også at arbejde i udlandet i sit sabbatår, for at tjene penge til fremtiden samt opleve verden. Ønsker du en karriere indenfor den medicinske verden, findes der netop denne mulighed for dig. 

Prøv din fremtid af 

Lyder det ovenstående interessant, kan du vælge at bruge dit sabbatår på et 4-12 ugers praktikforløb, hvor du skygger læger på hospitaler i udlandet. Du får dermed et stort indblik i din mulige kommende hverdag. Du lærer samtidig en masse ny viden, der vil gøre dig godt på studiet, når du kommer hjem. Du vil aldrig være alene og dermed også skabe venner for livet med folk fra overalt i verden. Opholdet kan dermed føles både som et højskoleophold, en lang rejse med spændende oplevelser samt det perfekte sabbatårs job.  

Rammer dette dine ønsker for dit kommende eller allerede igangsat frie år, kan du læse mere her: arbejde i udlandet sabbatår

Alt efter hvilke interesser du har, kan du komme på forskellige afdelinger på hospitalet. Afdelingerne vil ligeledes også byde på teoretiske lektioner om det, I vil opleve i hverdagen. Du kan såmænd vælge en ny afdeling hver uge for at få mest erfaring med som muligt. Står du selv og overvejer, hvilken studieretning du skal vælge indenfor læge verden, vil dette praktikophold kunne give dig et realistisk indblik. Din fremtid kan dermed være klarer, når du rejser hjem. Det er dog ikke kun det faglige, du vil opleve. Dagene er nemlig relativ korte, hvilket giver gode muligheder for at opleve natur, strande, shopping, seværdigheder og andet spændende i området. Er du lidt af en medicinal festabe, kan du endda komme på praktikforløb i Zanzibar. Her er der gode muligheder for at være ung lidt endnu samt lære om ansvar og sin egen fremtid.  

Udvikling sker i dit sabbatår 

Mange i den ældre generation ser sabbatår som et spildt år. Dog tilvælger flere og flere unger et eller flere år som en pause. Nogle gør det for at tjene penge til at bo ude. Andre ønsker blot en pause fra skolebænken. Året kan dog også være ekstremt gavnfuldt for ens personlige udvikling og modning i livet. Oftest lærer man nemlig meget om ansvar ved at få et fuldtidsjob i ens sabbatår. Hvis man ønsker at rejse og opleve i stedet for at arbejde, vil man her udvikle sig selv og sit syn på verden. Et sabbatår er faktisk ret essentielt at gøre brug af. Fremtiden sniger sig alt for hurtigt ind over de unge og drukner dem i gæld, lange arbejdsdage, skrigende børn og ingen søvn. Det er derfor, at man skal bruge sit sabbatår på at opleve, lære og udvikle. Dermed står man stærkere mod fremtidens slag.  

Author Image
administrator